Onderstaand een opsomming van een aantal vragen die regelmatig aan mij, Monique, worden gesteld.

Is de kwaliteit van de sieraden wel goed?

Ik probeer altijd onderdelen van een zo goed mogelijke kwaliteit te kopen en alles zo goed mogelijk te maken. Ik ben hierin erg afhankelijk van de kwaliteit die groothandels mij bieden. Toch zijn mijn eigen ervaringen met mijn sieraden zeer goed en van klanten krijg ik vaak positieve reacties. Mochten er toch klachten over de kwaliteit zijn, dan ben ik uiteraard bereid u op de een of andere manier hiermee te helpen of tegemoet te komen.

Kan ik een sieraad naar eigen voorkeur laten maken?

Dat kan. Ik kan het sieraad geheel samenstellen zoals u dat wilt, in uw maat. Schroom dus niet om het te vragen.

Hoeveel kost een reparatie van een sieraad?

De prijs van een reparatie hangt af van het soort reparatie. Voor het vervangen of repareren van een slot of klein onderdeel betaalt u maximaal 1,50, maar er zijn ook klussen die wat meer tijd of materiaal kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ketting waarvan u kralen kwijt bent of een ketting die in zijn geheel opnieuw in elkaar gezet moet worden. Daarnaast zijn er ook nog “ingewikkelde klusjes” zoals de ouderwetse parelketting. Deze mooie kraaltjes zijn vaak vastgezet op de draad, de parels zijn lastig te rijgen en er moet een speciaal soort draad voor worden aangeschaft. De prijzen lopen echter vaak niet hoger op dan 10 euro, tenzij er natuurlijk bepaalde waardevolle onderdelen voor moeten worden aangeschaft zoals Swarovski stenen of parels.

Wat kun je eventueel doen tegen het verslijten/verkleuren/vies worden van een sieraad?

Deze vraag wordt mij vaak gesteld, logisch natuurlijk aangezien ik sieraden maak. Zon en vocht zijn vijanden van sieradenmaterialen. Deze twee kunnen voor verkleuring van je sieraad zorgen. Ook huid, met name als er sprake is van een hogere zuurgraad van de huid, kan zorgen dat een sieraad lelijk wordt. Tegen verkleuring door deze factoren kun je weinig doen. Dit valt alleen te voorkomen door een sieraad bijvoorbeeld niet hele dagen in de zon te laten liggen, of op een vochtige plek. Echter wanneer het sieraad dof of vies wordt, zou ik aanraden om voorzichtig het sieraad te poetsen met een tandenborstel. Tandenpasta helpt bij het schoonmaken van onder andere strass steentjes en met een tandenborstel kun je makkelijk klein gaatjes hoekjes of spleetjes bereiken. Bij aanslag of hardnekkiger vuil kan een schurend schoonmaakmiddel gebruikt worden of een hiervoor bestemd middel zoals zilverpoets. Mijn ervaring met deze middelen, met name tandpasta is prima, vooral voor het laten blinken van een sieraad.

Hoe lang is de levertijd?

Mijn streven is om alle bestellingen zo snel mogelijk af te handelen. Ik doe dan ook mijn best om een betaalde bestelling dezelfde of de volgende dag te hebben afgerond. Echter, ik doe momenteel een opleiding in Rotterdam en daarom kan het, dat ik een bestelling soms niet dezelfde dag nog kan afhandelen in verband met mijn lestijden. Verder is de levertijd afhankelijk van de duur van de betaling en verzending door postNL. Wanneer u een sieraad bestelt dat niet meer op voorraad is zal ik het moeten maken, dus kan het een aantal dagen duren voor u het heeft. In deze gevallen zal ik hoe dan ook contact met u opnemen en u laten weten hoe lang ik denk dat het gaat duren. U kunt natuurlijk voor vragen hierover ook met mij contact opnemen.

Zijn de sieraden met echt zilver gemaakt?

De sieraden zijn in de eerste instantie nooit met zilveren onderdelen gemaakt, puur omdat ik het dan uiteraard niet voor een leuke prijs kan verkopen en omdat de vraag hiernaar niet erg groot is. Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een allergie, is er echter wel behoefte aan zilveren onderdelen. Uiteraard kan ik zilveren onderdelen bestellen. Hiervoor kunt u contact opnemen met info@munique.nl.